PHP_EOL PHP_EOL PHP_EOL PHP_EOL PHP_EOL PHP_EOL PHP_EOL PHP_EOLPHP_EOL
English   Deutsch  Español   Italiano   Share

Erop uit in Harderwijk en omgeving!!


Harderwijk lanceert Smartphone applicatie

De gemeente ontwikkelt een applicatie die heel toeristisch Harderwijk ontsluit. Harderwijk loopt hiermee voorop!
Voor het eind van deze maand wordt de Harderwijk App gelanceerd; een applicatie voor de Smartphone (Android en iPhone) die bedoeld is voor toeristen, inwoners en ondernemers. Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk opzoeken waar ze heerlijk uit eten kunnen gaan, wat de dichtstbijzijnde schoenenwinkel is en welke evenementen er die dag zijn in Harderwijk.

Ringrijderij Ermelo

Op zaterdag 25 juni organiseert ‘Het Veluwse Ros’ weer de traditionele ringrijderij. In het centrum van Ermelo wordt hiervoor een een parcours uitgezet waar de deelnemers met prachtige koetsen en wagens langs rijden. Er zijn 3 rondes ringsteken met daarna nog eventuele barage ringsteken. Tijdens het steken wordt ook beoordeeld op beste koetsier en bestgaande pony en paard. Voor meer informatie kunt u terecht bij VVV Ermelo.

Drakenbootfestival
1987
Van 24 t/m 26 juni wordt het weer genieten van de muziek en vele activiteiten bij het Drakenbootfestival aan de kanaaloevers van Apeldoorn. Op vrijdagavond 24 juni trapt het festival af met een mooi openingsconcert en op zaterdag 25 en zondag 26 juni zijn de spannende drakenbootraces.
Op vrijdagavond 24 juni gaat het Drakenbootfestival van start met een groot openingsconcert, met optredens van Miss Montreal en KANE! Tickets in de voorverkoop bij Gigant en Plato Apeldoorn, online ticketverkoop via www.gigant.nl.
Naast de spannende drakenbootrace is er nog veel meer te beleven. Zo kan de bezoeker genieten van bijzonder straattheater, een culturele markt/braderie, dj’s en bands. Daarnaast zijn er weer allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen.
Meer info via de website www.drakenbootfestival.nl.

Walibi Holland

Op 22 juni gaat de nieuwe show “Rockstars”: The Battle” in première. Tijdens deze show zetten de bands W.A.B en de SkunX hun beste muzikale been voor en halen alles uit de kast om te winnen. Vette stunts, vuur en dansen op de top van het podium, niets gaat ze te ver om het publiek voor zich te winnen en elkaar te verslaan.

Op 27 juli en 3, 10 en 17 augustus beleef je in Walibi Holland het ultieme zomergevoel tijdens de Summer Nights. Dans tijdens deze extra lange (tot 23.00 uur) zomeravonden mee op paradijselijke beats en geniet van de verschillende muziekstijlen. De avonden worden natuurlijk afgesloten met een spetterend vuurwerk. Voor meer informatie klik hier.

Zandsculpturenfestijn Garderen

Voor de derde keer wordt bij De Beeldentuin in Garderen het Zandsculpturenfestijn georganiseerd. Dit jaar wordt u verrast met Garderen aan Zee. Als u bij de ingang eenmaal de duinen bent gepasseerd, staat u midden in de zee. Hier maakt u kennis met wat er allemaal is en leeft in de wereld van de zee.
Op het strand aangekomen, kunt u genieten van een bakje koffie of ander lekkers op het strandterras. Buiten kunnen de kinderen zelf aan de slag in de zandbak. De sculpturen kunnen met de monorail ook van boven worden bekeken.

‘t Veluws Zandsculpturenfestijn
Oude Barnevelderweg 5
3886 PT Garderen
0577-461294
www.zandsculpturenfestijn.nl

Liberation Route

De Liberation Route volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De route begint bij Normandië en loopt via Nijmegen, Arnhem en de Zuid-Veluwe richting Berlijn. De regio Arnhem/Nijmegen/Zuid-Veluwe speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel.

De Liberation Route laat u beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem, Nijmegen en op de Veluwe. Op 49 locaties in de wijde omgeving liggen veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren 1944-1945. De verhalen van die plekken kunt u beluisteren via 0900 54 23 728 of gratis downloaden op de website: www.liberationroute.nl

Het Verscholen Dorp, onderduikers dorp

Het Verscholen Dorp was een schuilplaats voor onderduikers in de Tweede Wereldoorlog in de bossen tussen het Nunspeet en Vierhouten. Het dorp werd in de Tweede Wereldoorlog tussen februari 1943 en oktober 1944 bewoond door onderduikers. Het verscholen dorp bestond uit een aantal primitieve hutten, half ingegraven in de grond. Nu staan er nog drie nagebouwde hutten. Klik hier voor meer informatie en een route beschrijving.

Informatie en links

Neem deel aan, door comments achter te laten, de comments van andere te volgen of door de comments in jou blog te linken.


Other Posts
Winnaar in de categorie Bungalow van Zoover.nl
Aanbiedingen en buitenkansjes!

Reader Comments

Sorry, comments are closed.PHP_EOL